Què és un GAM?

Un GAM (Grup d’Ajuda Mútua) és un espai de trobada on persones que estan passant per la mateixa situació es reuneixen per tal de compartir experiències i oferir-se suport i ajuda, amb l’objectiu de superar o millorar en aquesta situació.

En el nostre cas aquests grups estan integrats per persones (siguin mares, pares o familiars) que estan passant per un procés de dol perinatal o neonatal.

En aquestes trobades no hi ha la presència d’un professional de la salut, sino d’una facilitadora o faciltador que modera la reunió i que ha passat per aquest mateix procés de dol.

Normes i funcionament dels GAM

 

Per al bon funcionament dels GAM, els grups han d’estar formats per entre 4 i 15 persones, és per això que és important confirmar l’assistència al grup i així veure si hi ha quòrum o no.

L’assistència és lliure i gratuïta i sense compromís d’assistir a cap nombre determinat de reunions.

 

Normes:

– Puntualitat
– Parlar i escoltar amb respecte
– Parlar des de la pròpia experiència
– Confidencialitat

 

Abans d’assistir per primer cop al GAM, us oferim i recomanem fer una acollida amb la facilitadora o facilitador del grup per tal de concertar una entrevista d’acollida, on us podreu conèixer en persona, fer un primer contacte i resoldre dubtes que pugueu tenir

Grups Oberts

GAM Maresme – Vilassar de Mar

“Cap acte de bondat, per petit que sigui, mai es malbarata”. Isop; fabulista de l’Antiga Grècia S.VII a.C.

 

Aquest grup ens reunim el tercer dissabte de mes, de 11 a 13h al Centre Social Mossèn Josep Maria Galvany (espai municipal no vinculat a cap moviment religiós) que es troba al Carrer Sant Roc número 6 de Vilassar de Mar, CP 08340, a 300 metres de l’estació de tren de RENFE on també hi podeu trobar aparcament públic gratuit.

 

Em dic Miquel i juntament amb la meva dona Mireia som els facil·litadors al GAM Maresme. Som els pares d’en Jofre (a qui mai vam poder sentir el batec del seu cor), la Isona (el cor li va deixar de bategar a les 41 setmanes de gestació) i l’Oriol, el nostre tercer fill, que ja té 3 anys. El GAM ens va ajudar molt per afrontar el procés de dol i encaminar novament les nostres vides. Ara, a través del GAM, acompanyem en aquest camí a aquelles persones que ho desitgin, on massa sovint ens trobem sols i sense entendre perquè la vida ens ha portat fins aquí.

 

Ens podeu contactar a través d’aquestes adreces de correu electrònic que també us serviran per poder concretar una entrevista d’acollida i/o l’assistència a un grup de dol.

 

miquelpetitsambllum@gmail.com
mireiapetitsambllum@gmail.com

 

Una forta abraçada.

mas guinardo
GAM Horta-Guinardó

Aquest grup es reuneix el quart dissabte de mes al Mas Guinardó (plaça Salvador Riera, 2 08041 Barcelona) de 11 a 13h.

Em dic Rosana, soc facil.litadora del GAM de Dol a Mas Guinardó, vam perdre a la nostra primera filla, la Júlia, als 7 mesos d’embaràs i al nostre segon bebe, la Noa, als 3 mesos. Ara tenim la nostra tercera filla, la Cloe, que te 2 anys.

 

Haver d’enfrontar-te a aquesta experiencia tan dura et canvia la vida, el Gam em va ajudar a viure el proces de dol de manera menys solitaria, compartir sentiments amb d’altres persones que havien passat per una situació similar ho feia una mica mes lleuger.

 

Acompanyar-nos uns als altres durant aquest dol es l’objectiu d’aquest grup, tenir un espai on poder parlar del temps viscut amb el nostres fills i filles, de les nostres emocions, un espai on poder ajudar-nos a continuar mirar endavant.

 

Contacte per poder confirmar la vostra asistencia al grup i/o fer una entrevista d’acollida:
rosanapetitsambllum@gmail.com

GAM Nous Embarassos

Aquest grup es reuneix el tercer dimecres de mes al Mas Guinardó (plaça Salvador Riera, 2 08041 Barcelona) de 19 a 21h.

 

Sóc la Gloria, vaig perdre a la meva nena als 4mesos de gestació, per a molts, pot semblar molt aviat, però a un fill se’l estima molt abans de néixer, l’amor que sentia per ella, va ser igual al dolor de perdre-la.

 

El meu segon embaràs va estar ple de dubtes i pors, que vaig aconseguir mantenir una mica de banda gràcies al Grup d’Ajuda Mútua amb altres famílies que passaven pel mateix i disfrutar d’un moment meravellós, això sí, totalment diferent al meu primer embaràs i al de moltes altres amigues.

 

El GAM de Nous Embarassos vol ser una eina de suport per a totes aquestes famílies que, després de despedir-se d’aquell bebe que va haver de marxar, enfronten amb valentia la vida i es plantegen buscar un germanet@.
En aquest grup son benvinguts els bebes i nens.

 

Persona de contacte: Gloria Sàbat

Direcció de correu, per poder realitzar l’entrevista d’acollida i confirmar l’assistència al grup:
gloriapetitsambllum@gmail.com

Mas guinardo