Què és un GAM?

Un GAM (Grup d’Ajuda Mútua) és un espai de trobada on persones que estan passant per la mateixa situació es reuneixen per tal de compartir experiències i oferir-se suport i ajuda, amb l’objectiu de superar o millorar en aquesta situació.

En el nostre cas aquests grups estan integrats per persones (siguin mares, pares o familiars) que estan passant per un procés de dol perinatal o neonatal.

En aquestes trobades no hi ha la presència d’un professional de la salut, sino d’una facilitadora o faciltador que modera la reunió i que ha passat per aquest mateix procés de dol.

Normes i funcionament dels GAM

 

Per al bon funcionament dels GAM, els grups han d’estar formats per entre 4 i 15 persones, és per això que és important confirmar l’assistència al grup i així veure si hi ha quòrum o no.

L’assistència és lliure i gratuïta i sense compromís d’assistir a cap nombre determinat de reunions.

 

Normes:

– Puntualitat
– Parlar i escoltar amb respecte
– Parlar des de la pròpia experiència
– Confidencialitat

 

Abans d’assistir per primer cop al GAM, us oferim i recomanem fer una acollida amb la facilitadora o facilitador del grup per tal de concertar una entrevista d’acollida, on us podreu conèixer en persona, fer un primer contacte i resoldre dubtes que pugueu tenir

Grups Oberts

mas guinardo
GAM Horta-Guinardó

Aquest grup es reuneix el quart dissabte de mes al Mas Guinardó (plaça Salvador Riera, 2 08041 Barcelona) de 10 a 12h, al mes de desembre el tercer dissabte de mes de 10 a 12h en el mateix lloc i al mes d’agost ens trobem de forma on-line.

 

El meu nom és Daniel, sóc facilitador el GAM de Dol a Mas Guinardó, vam perdre al nostre primer fill, Martí, a les 24 setmanes d’embaràs. Ara tenim al nostre segon fill, l’Arnau, que té 5 anys.

 

Haver passat per aquesta experiència tan dura et canvia la vida. El GAM, permet compartir sentiments amb altres persones que han passat per una situació semblant i ho fa una mica més lleuger. Com va escriure Sigmund Freud: “Les emocions no expressades mai moren. Són enterrades vives i surten més tard de les pitjors formes.”

 

Acompanyar-nos els uns als altres és un dels objectius d’aquest grup, tenir un espai on poder expressar-nos i parlar del que ens passa i el que no ens passa, poder conviure amb aquesta absència de la millor manera possible i així poder mirar endavant.

 

Contacte per poder confirmar la teva assistència a el grup i / o fer una entrevista d’acollida:

 

danielpetitsambllum@gmail.com

GAM Nous Embarassos

Aquest grup es reuneix el tercer dimecres de mes al Mas Guinardó (plaça Salvador Riera, 2 08041 Barcelona) de 19 a 21h.

 

Sóc la Laura i fa 2 anys i mig vaig viure la pitjor experiència de la meva vida: el meu fill Nil naixia a les 26 setmanes de gestació i moria a les poques hores. Mai oblides, sempre està l’amor i el record del teu fill/filla, però d’alguna manera intentes avançar. 20 mesos més tard neixia la seva germana Nora. Un embaràs arc iris es fa llarg, mai acaba, i cada dia és un repte, una fita que guanyes. Viure aquesta etapa acompanyada de gent en la mateixa situació et pot ajudar a viure aquest embaràs amb una visió més dolça.

 

Soc la Sandra, mare de quatre fills. La tercera, Janna, va morir a les 23 setmanes per corioamnionitis -infecció a la placenta- després d’un cerclatge abdominal d’urgència dues setmanes abans. Uns mesos més tard, al saber que estava de nou embarassada de l’Amal, desprenia alegria però també inseguretat. M’agradava pensar que la Janna li havia deixat un llitet de llum a sa germana.
Compartir pors i incerteses ens fa veure que juntes és més fàcil.

 

El GAM de Nous Embarassos vol ser una eina de suport per a totes aquestes famílies que, després de despedir-se d’aquell bebe que va haver de marxar, enfronten amb valentia la vida i es plantegen buscar un germanet@.

En aquest grup son benvinguts els bebes i nens.

 

Persones de contacte:
Laura Vázquez –  lacapsetadennil@gmail.com
Sandra Garcia –  madreinvisible@gmail.com

mas guinardo
GAM Dol Interrupció d’Embaràs

Aquest grup es reuneix el quart dissabte de mes, al Mas Guinardó (plaça Salvador Riera, 2 08041 Barcelona) de 10 a 12h.

 

Em dic Cristina, sóc facilitadora del GAM de Dol produït per una interrupció d’embaràs al Mas Guinardó.

 

Vaig haver de decidir, juntament amb la meva parella, sobre la vida del meu segon fill, l’Aleix, a la setmana 28 de gestació. L’Aleix patia una cardiopatia molt complexa que requeria de múltiples intervencions, i això només era la punta de l’iceberg perquè, per desgracia, la cardiopatia era un dels símptomes de la síndrome que patia (produida per una deleció al cromosoma 22).

 

Decidir sobre la vida del teu fill, es una experiència terrible que et deixa marcat de per vida. Es una decisió feta amb molt d’amor, ja que per sobre de tot, vols que el teu fill no pateixi en aquest món, però el dolor i el pes d’aquesta decisió no es fàcil de portar pels pares. Parlar amb altres persones que van haver de prendre aquesta dura decisió, m’ha fet viure el procés de dol d’una manera menys solitària i dolorosa.

 

Acompanyar-nos els uns als altres durant aquesta realitat tan dura que ens ha tocat viure es l’objectiu d’aquest grup, pel que tindrem un espai on compartir la muntanya russa d’emocions que tot això comporta.

 

Contacte per poder confirmar la vostra Asistencia al grup i/o fer una entrevista d’acollida:

cristinapetitsambllum@gmail.com